Sanal Bellek Forum Index  
 FAQ  •  Search  •  Memberlist  •  Usergroups   •   fChat   •  Register  •  Profile  •  Log in to check your private messages  •  Log in
 Peugeuot 2XX Serisi View next topic
View previous topic
Post new topicReply to topic
Author Message
sbsiteyonetici
Site Sahibi

PostPosted: Tue May 29, 2007 7:32 pm Reply with quoteBack to top

PEUGEOT 2 SERİSİNİN BAŞARILI TARİHİNE KISA BİR BAKIŞ

Bir otomobili bütünleyen ve onu diğer araçlardan ayıran değerlerin en önemlilerinden biri soyağacıdır. Bu nedenle 207’yi daha iyi tanımak için öncelikle onun soyağacını incelemek ve başarılarla dolu bir serinin diğer üyelerinin başarısını da hatırlamak şarttır. Unutulmamalıdır ki, 207 artık bir efsane haline gelmiş “20X” serisinin son üyesidir ve aslında geçen yüzyılın ilk çeyreğinde başlayan bir maceranın yeni kahramanıdır.

2 serisinin başladığı tarihe yani yirmili yıllara geri dönersek, serinin ilk üyesi olan ve aynı zamanda Peugeot Markasının üç basamaklı model ismi kullanma prensibini de başlatan 201 modeli ile karşılaşırız:

201:

Image

Ekim 1929’da Paris Motor Show’da tanıtımı yapılan ve dünyanın ilk bağımsız ön tekerlek sistemine sahip olan 201 modeli, Peugeot’un 100,000 adedin üzerinde ürettiği ilk model olma özelliğiyle otomobil tarihindeki yerini aldı ve 2 Serisi’nin sonraki yıllarda bir efsane haline dönüşmesini sağlayan süreç de böylece başlamış oldu.

202

Image

Mart 1938’de lansmanı yapılan ve üretimine İkinci Dünya Savaşı nedeniyle bir süre ara verilen bu model; hatchback ( üç ayrı versiyon), cabriolet ve hafif ticari araç gövde tiplerinde Temmuz 1948’e kadar tam 104,126 adetlik üretimiyle, ekonomik araç kategorisinde bir referans haline geldi.

203

Image

Savaş sonrasında orta büyüklükte araçlara olan talebi karşılamak amacıyla tasarlanan ve Alpax küresel silindir kapakları, dört ileri vites, helezonik yaylı arka aks ve monokok gövde gibi bir çok yenilikle donatılmış bu araç, çok kısa bir sürede önemli bir pazar payına sahip oldu ve 1948-1960 yılları arasında ulaştığı 685,628 adetlik üretimle Peugeot ‘un üretimde tek modelde yarım milyon sınırını aşmasını sağladı.

204

Image

1964 yılında tanıtılan ve önden çekiş, enine yerleştirilmiş üstten kam miline sahip alaşım motor bloğu, ön fren diskleri, dört bağımsız tekerlek ve dünyanın en küçük alaşım gövdeli dizel motoru gibi öncü ve o zamana kadar seri üretim araçlarda çok az denenmiş ses getirici yenilikleriyle 204, tam üç sene arka arkaya (1969, 1970, 1971) Fransa’nın en çok satan aracı oldu ve üretimden kalktığı 1976 yılında 1,604,296 adetlik üretimiyle yeni bir rekorun sahibi oldu.

205

Image

1983 yılında “Aslan dişlerini gösteriyor” sloganıyla yollarda yerini alan 205, 7 ayrı versiyonu, 5 ayrı donanım seviyesi, dört ayrı benzinli ve daha 1983 yılında tanıtılan 60 hp’lik dizel motoru, bugün bile adı duyulduğunda yüzlerde bir gülümseme oluşmasını sağlayan unutulmaz GTI modeli, “Pininfarina” imzası taşıyan CT ve CTI cabriolet versiyonları ve iki ayrı otomatik şanzıman seçeneğiyle 1986 yılına gelindiğinde bir kez daha Fransa’da en çok satan araç ünvanınını almıştı. Takvimler 1998 yılını gösterdiğinde, yani son 205 üretim bandından çıktığında ise, toplam üretim adedi 5,278,000 idi ve bu rekora iki WRC zaferi (Dünya Ralli Şampiyonluğu, 1985 ve 1986) ve iki Paris-Dakkar birinciliği (1987 ve 1988) eklenmişti.

206

Image

Eylül 1998 deki lansmanından hemen 18 ay sonra bir milyonuncu 206 üretim bandından çıkmıştı bile. Arka arkaya gelen yenilikler, 206’nın bugün de devam eden kariyerinde birbirini izledi: GTi, Roland-Garros versiyonları, HDi motoru ve 206 CC. Üretim bandından çıkan iki milyonuncu 206’yı takip eden 1.4 HDi motoru sonrasında gelen 206 SW modeli ve Eylül 2003 deki 206 RC lansmanı ve toplam üç WRC zaferi. 206, beş sene gibi kısa bir sürede dört milyonluk üretim adediyle yeni bir rekor kırıp güvenle ve başarıyla yoluna devam ediyordu.

Efsanevi 206, daha önce 205’in sahip olduğu (15 yıl içinde 5,278,000 adet) üretim rekorunu, Kasım 2005 tarihinde “7 yıl içinde 5,350,000 adetle” kırmıştır.

VE 207...

Image

207, dinamizmi, modernliği, teknolojisi, güvenlik seviyesi ve yüksek kalitesi ile B segmenti içerisinde yeni “referans araç” olacaktır. 207, Peugeot marka değerleriyle bütünleşmiş ve bu değerleri en iyi şekilde temsil etmek için hazırlanmış, serinin en yeni üyesidir.

207:TASARIM, TEKNOLOJİ VE GÜCÜN SAFKAN BİLEŞİMİ

Sınıfının en dinamik görünümüne sahip olan 207, güçlü, akıcı çizgilerle bezenmiş kişilik sahibi kaslı duruşuyla ve bu görsel çekiciliğinin ilk anda akla getirdiği güvenlik ve kalite duygusuyla rakipleri arasında apayrı bir yere sahip.

2 Serisinin uzun tarihinin vardığı en son nokta olan 207, tasarım, dinamizm, kalite ve yenilikçilik gibi marka değerlerini kusursuz bir şekilde temsil etmekte.

Tüm bunların yanında güvenli yol tutuş, güçlü frenleme, yüksek standartta pasif ve aktif güvenlik özellikleri, sağlam ve güvenli gövde yapısı, malzeme kalitesi, detay işçiliği, özenli ses yalıtımı, değişik motor ve vites kutusu seçenekleri, zengin ve yeniliklerle dolu ekipman özellikleri ile 207, sınıfında yeni referans araç olacaktır.

Alıntıdır.
View user's profileSend private messageSend e-mail
Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum